Biedrība “Asociācija Ģimene” aicina piedalīties aptaujā par aktuālākajām attiecību tēmām, ko būtu vērts aplūkot jaunajā sezonā. Biedrība sadarbībā ar projektu “Laulība-laimīgi līdz mūža galam” plāno tikties ar dažādiem laulātajiem pāriem, lai turpinātu video sarunu raidījumus un raidierakstus.

Biedrības vadītājs Rihards Kostigovs norāda, ka svarīgi informācijas telpā piedāvāt aktuālas vērtību tematikas, kas palīdzētu nostiprināt attiecību pratību un būtu kā piemērs tiem, kas vēl ceļā uz laulību. “Mēs uzskatām, ka daudzi laulātie pāri varētu neizšķirties, ja vien būtu vienota vērtību izpratne, augstāka attiecību pratība, un prasmes risināt dažādos laulības ikdienā piedzīvotos jautājumus.  Sabrukušās attiecības ietekmē laulības reputāciju sabiedrībā, cieš pāra bērni un jaunā paaudze bieži vien iegūst priekšstatu, ka ģimeni veidot ir riskanti,” tā biedrības vadītājs.

Aptaujā respondenti aicināti novērtēt savas prasmes veidot attiecības, kā arī norādīt vēlamās tematikas, par ko gribētu dzirdēt plašāk atsevišķos raidierakstos. Aptaujā var piedalīties līdz otrdienai, 13.augustam. Aptaujas anketa atrodama šeit, kā arī biedrības sociālajos kontos.

Vienam aptaujas respondentam izlozes kārtībā būs iespēja izvēlēties – dienas atpūtu kopā ar ģimeni izklaides parkā “Avārijas brigāde” vai divu dienu atpūtu pārim viesu namiņā pie ezera.

Pērn biedrība sadarbojoties ar projektu “Laulība-laimīgi līdz mūža galam” un SIF finansiālo atbalstu izveidoja 12 video sarunu ciklu par to, kā pārvarēt dažādas krīzes attiecībās, kā palikt kopā uzticamiem un nest svēto laulības doto solījumu. Sarunās piedalījās 12 dažādi Latvijas pāri, kas atklāti kameras priekšā līdzdalīja savus zemākos punktus attiecībās un cīņas gan par finansēm, komunikāciju, bērnu veselības izaicinājumiem, sānsoļu risku un raksturu nesaderībām.

Laulību sarunas tika pārraidītas arī Latvijas Kristīgajā radio (2024. gadā), TV Jūrmala (no 7. aprīļa), šobrīd tās var klausīties arī Spotify, kā arī Video sarunas var noskatīties Youtube vietnē  – kanālā @lauliba.